Om oss

Vi tillverkar och marknadsför material och produkter för bygg- och anläggningsbranschen samt oljeindustrin. Produktionen omfattar ballast, cement, fabrikstillverkad betong och betongelement.

HeidelbergCement är en av världens största byggmaterialproducenter. Runt 63 000 medarbetare arbetar inom HeidelbergCement i fler än 50 länder.

Koncernen är global marknadsledare inom produktområdet ballast, det vill säga berg- och grusmaterial, och en betydande aktör inom cement och betong. HeidelbergCement AG är noterat på tyska börsen. Läs mer om HeidelbergCement.

Våra produkter betong, cement och ballast är en viktig grund i hållbara byggnader och välfungerande infrastruktur. Med sin långa livslängd är de ett ekonomiskt och tryggt val, samtidigt som de är energi- och resurseffektiva.

Vidare bidrar vår industri till en hållbar tillväxt genom att verka för en minskad klimatpåverkan i byggandet. Vi driver innovationen och branschkunskapen för en ansvarsfull tillverkning och användning av våra produkter.

Region Northern Europe

HeidelbergCement Northern Europe är en region inom koncernen som omfattar Sverige, Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen.

Vi tillverkar och marknadsför material och produkter för bygg- och anläggningsbranschen samt oljeindustrin. Produktionen omfattar ballast, cement, fabrikstillverkad betong och betongelement.

Vår bransch har en lång och stolt tradition i den nordiska regionen där tillgången till råmaterial och vattenburen transport ger idealiska förutsättningar. Marknaden är till största delen regional, men vi exporterar även utanför regionen. Totalt arbetar runt 2 700 personer inom regionen. Våra två regionkontor ligger i Stockholm och Oslo. Läs mer om vår verksamhet i Norge.

 

Produkter och affärsområden

Det här gör HeidelbergCement i Sverige.
operations-3-small.jpg.
 

Antal produktionsplatser
i Sverige 

Cementfabriker
3
Cementdepåer
17
Betongelementfabriker
6
Grus- och bergtäkter
20
Stationer för Fabrikstillverkad betong
32

HeidelbergCement Sverige

Tfn: 
+46 8 58 79 69 00
Fax: 
+46 8 58 79 69 90
HeidelbergCement Sweden AB
Marieviksgatan 25
Box 47055
SE-100 74 Stockholm
Sverige

Lokalisering

Klicka på markeringen för mer information